Nokia a anuntat prima sa tableta Windows RT 8.1: Lumia 2520

13

Nokia a anuntat astazi, in cadrul Nokia World: Abu Dhabi, lansarea a 6 noi dispozitive alaturi de noi accesorii, experiente Nokia si aplicatii terte. Nokia a lansat prima sa tableta cu Windows, Nokia Lumia 2520 si un portofoliu de smartphone-uri Lumia cu ecrane mari: Lumia 1520 si 1320.

Nokia Lumia 2520, prima tableta cu Windows lansata de Nokia, este creata pentru a functiona oriunde, avand un ecran HD de 10,1 inci, proiectat sa ofere cea mai buna lizibilitate in exterior si interior. Avand la baza traditia bogata a Nokia in domeniul mobilitatii, Lumia 2520 ofera conectivitate 4G LTE si Wi-Fi, o camera foto de 6,7 megapixeli si, pentru prima data pe o tableta, tehnologie optica Zeiss, care le permite utilizatorilor sa suprinda imagini de calitate, chiar si in lumina slaba. Lumia 2520 ruleaza Windows RT 8.1 si ofera o experienta personalizata si usor de navigat, alaturi de mai multe optiuni de culoare si capabilitate de incarcare rapida – asigurand o incarcare de pana la 80% intr-o ora.

Lumia 2520 aduce si un numar de experiente software unice, create exclusiv pentru gama Lumia, precum jocul interactiv “Dragon’s Adventure”, dezvoltat in parteneriat cu DreamWorks Animation. in plus, Lumia 2520 include Nokia Storyteller, o aplicatie dezvoltata de Nokia care introduce o noua modalitate de a organiza si reda imaginile si continutul video ca o poveste pe o harta, precum si Nokia Video Director, care ofera posibilitatea de editare si utilizare creativa a continutului video capturat cu Lumia 2520 si smartphone-uri Lumia. Avand serviciul HERE Maps integrat, Lumia 2520 este singura tableta care ofera harti cu adevarat offline, pentru o experienta rapida si sigura. Tableta include, de asemenea, o versiune exclusiva a Nokia Music cu Radio Mix preinstalat.

Lumia 2520 vine cu un accesoriu unic si elegant, care ofera o serie de beneficii importante: Nokia Power Keyboard. Oferind pana la 5 ore suplimentare de autonomie a bateriei si 2 porturi USB integrate, Nokia Power Keyboard elimina grijile privind durata de viata a bateriei. O carcasa protectoare ce acopera dispozitivul, Nokia Power Keyboard include o tastatura complet functionala cu trackpad cu suport pentru gesturi, astfel ca tastarea este la fel de naturala ca pe un laptop. Cu Microsoft Office si Outlook preinstalate, utilizatorilor le este mai usor ca niciodata sa lucreze mai mult, din miscare.

Terminalul va fi disponibil in culorile rosu si alb cu finisaj lucios si in variantele cyan si negru cu finisaj mat. Vanzarile Lumia 2520 sunt programate sa inceapa din trimestrul patru, 2013, la un pret estimativ de 499 dolari, inainte de taxe si subventii. Initial, dispozitivul va ajunge in Statele Unite, Marea Britanie si Finlanda, urmate la scurt timp de alte piete. Nokia Power Keyboard va fi disponibil impreuna cu Lumia 2520, la un pret recomandat de 149 dolari.