Nokia 7 Plus ar putea fi prezentat la MWC 2018 – vine cu cameră duală

- Adrian Ungureanu
414

HMD Global se va afla printre cei mai importanți expozanți de la Mobile World Congress (MWC) eveniment ce va avea loc la Barcelona, între 26 februarie și 1 martie.

Aici compania ar trebui să vină cu câteva telefoane interesante. Cel puțin unul din oficialii celor de la HMD ne-a promis “un MWC 2018 extraordinar”. Printre telefoanele așteptate s-ar putea afla și Nokia 7 Plus.

Va fi fratele mai mare a modelului Nokia 7 lansat în China toamna trecută, un model care nu a fost lansat oficial și în Europa, dar modelul Plus, cu dotări mai bune ar putea fi lansat la nivel global.

Primele informații despre Nokia 7 Plus au apărut în urmă cu ceva mai mult de o săptămână după ce a apărut în baza de date a testului de referință de la Geekbench.

De acolo am aflat că modelul Plus va avea un procesor mai bun decât telefonul lansat în toamnă, un Snapdragon 660, cel mai bun model dedicat telefoanelor de clasă medie. Opt nuclee, tactat la 1,8GHz.

Nu crește, însă, cantitatea de RAM. La fel ca și modelul Nokia 7, modelul Plus va avea tot 4GB memorie RAM. Dar este posibil să aibă și versiune cu 6GB, pentru că și modelul lansat anul trecut avea o versiune cu 6GB de RAM. Din datele de pe GeekBench mai află că va veni cu Android 8.0 Oreo la bord.

Acum apar informații că Nokia 7 Plus va avea și camera foto principală mai bună decât modelul Nokia 7, o cameră duală cu senzori de 13MP și 12MP, cu lentile marca Zeiss.

Ecranul va fi și el mai mare, de 6 inci, în format 18:9. Modelul lansat anterior are un ecran de 5,2 inci în format 16:9.

Cam atât deocamdată. Dar este posibil să mai avem scăpări de informații în perioada următoare, o dată cu apropierea de MWC 2018.