Nokia 2 anunțat oficial! Specificații modeste, baterie mare, preț atractiv

426

HMD Global și Nokia au anunțat oficial cel mai ieftin telefon al lor din acest an, modelul Nokia 2, un telefon modest ca specificații, care compensează prin bateria generoasă și prețul care va atrage în special în piețele în care prețul dă tonul.

Nokia 2 vine cu specificațiile pe care le-am văzut și ieri pe AnTuTu. Acesta vine cu un procesor modest de la Qualcomm, modelul Snapdragon 212, care este un quad-core tactat la 1,2GHz, cuplat cu un procesor grafic Adreno 304. Telefonul are doar 1GB memorie RAM și dispune de doar 8GB spațiu de stocare intern. Există, însă, și un slot pentru card microSD de până la 128GB.

Componenta foto este formată dintr-o cameră principală de 8MP și una pentru selfie-uri de 5MP. Telefonul rulează pe Android 7.1 Nougat, curat, fără interfețe, și oferă o baterie foarte generoasă pentru aceste specificații, de 4.100mAh, ce ar trebui să ofere cel puțin 2 zile de autonomie. Cel puțin așa se laudă și HMD și Nokia. Ca design, aș spune că Nokia 2 chiar este arătos. Oricum am văzut o atenție sporită a celor de la HMD Global cu design-ul tuturor modelelor lansate în acest an, indiferent că au fost telefoane ieftine sau scumpe.

Telefonul va ajunge în magazinele din Europa la jumătatea lunii noiembrie, iar prețul recomandat este de 99 de euro. Nici nu avea motive să fie mai scump. Este foarte posibil ca Nokia 2 să devină un hit în vânzări. Mai ales dacă ne referim la piețele în care prețul bate specificațiile, cum ar fi India, a doua cea mai mare piață smartphone din lume, unde telefoanele ieftine sunt la mare căutare.