Noile cipuri flash de la Toshiba pot inmagazina dublu de date

15

Ultimele avansuri tehnologice sugereaza ca in curand spatiul de stocare la viteze rapide, nelimitat, nu mai este o utopie. Recent, Toshiba, in colaborare cu SanDisk, a anuntat lansarea unor cipuri flash de 256 GB. Toshiba foloseste deja cele mai mici celule flash, de 15 nm astfel ca sunt posibile incorporarea a 48 de straturi pentru a maximiza densitatea. Noile cipuri introduce o tehnologie 3-bit care permite o capacitate dubla de stocare fata de cea disponibila pana acum.

 

Rezultatul final al crearii acestor tipuri de cipuri este ca vor fi construite unitati de memorie mai rapide si mai stabile pentru smartphone-uri, SSD-uri si alte dispozitive. De notat mai este ca Intel si Micron au anuntat si ele in acest an lansarea de cipuri cu capacitate de 256 de GB, dar acestea folosesc o tehnologie diferita, cea care presupune 32 de straturi. Cele doua companii au incercat astfel sa concureze cu Toshiba, iar din aceasta rivalitate este clar ca cel mai mult beneficiaza utilizatorii care au acces la inovatii din ce in ce mai importante.

 

Legat de acest subiect, cei de la Micron spera sa poata introduce hard-uri cu capacitati de 10 TB in laptopuri la un pret mult mai mic pe GB decat se intampla cu modelele actuale. Si smartphone-urile si alte gadget-uri vor putea include memorii mai rapide si mai ieftine, ceea ce inseamna ca dispozitivele cu capacitati tehnice avansate vor deveni mai accesibile.

 

Cipurile flash de 256 de GB pe care Toshiba le-a lansat vor fi disponibile in 2016.

 

Πηγή: Engadget