Nissan Leaf, masina care straluceste in intuneric

  32

  Farurile autoturismelor sunt foarte utile pe timp de noapte, atunci cand este ceata sau ploua puternic. Totusi, asta nu inseamna ca masina va fi destul de vizibila pe cat isi doresc unii dintre soferi. In plus, exista conducatori auto care isi gasesc cu greu masina daca au parcat-o intr-o parcare aglomerata pe timp de noapte.

   

  Tocmai pentru acesti oameni s-a inventat vopseaua auto fosforescenta. Cei care au folosit-o primii au fost cei de la Nissan. Compania a vopsit modelul Leaf EV cu vopsea care absoarbe razele UV. Vopseaua se numeste Starpath si straluceste in conditii de lumina scazuta. Cu alte cuvinte, pe timpul zilei, autoturismul arata ca unul obsinuit, dar odata ce soarele apune, vopseaua va emite o lumina difuza. Stralucirea vopselei va dura intre opt si 10 ore.

   

  Aceasta acoperire cu vopsea absorbanta de raze UV a automobilului Leaf EV ar putea sa devina o dotare disponibila oficial. Compania nu a facut niciun fel de clarificari in acest sens, insa a precizat ca aceasta calitate a vopselei de a fi fosforescenta ar dura 25 de ani, adica la fel de mult cat durata de viata optima pentru un automobil.

   

  Iata si un material video care prezinta Leaf EV, autoturismul Nissan acoperit cu vopsea care absoarbe razele UV:

   

   

  Πηγή: Slashgear