Nintendo va opri definitiv producţia de Wii U

356

S-a vorbit în mai multe rânduri despre posibilitatea ca japonezii de la Ninento să renunţe la consola de jocuri portabilă Wii U definitiv. Dar acum mai mult ca niciodată nu prea mai există motive în îndoială.

 

Japonezii de la Kotaku au observat un mic anunţ pe site-ul oficial al celor de la Nintendo că producţia consolei este programată să fie încheiată “în curând”. Unele zvonuri vorbeau chiar de finale acestui an în timp ce altele vorbeau despre 2018. Acest “în curând” ne face să credem că nu va mai prinde 2018. Poate nici 2017.

 

Acestă veste, a sistării definitive a producţiei nu este neapărat o supriză. De la lansare, adică din noiembrie 2012, şi până acum, Nintento a vândut doar 14 milioane de unităţi în toată lumea şi este de departe cel mai slab produs al companiei. Mai slab şi decât cvasi-cunoscuta consolă GameCube, care s-a vândut totuşi în 21 de milioane de exemplare.

 

Eşecul în vânzări este unul suprinzător totuşi, ţinând cont de marketing şi de implicarea companiei care a lansat câteva jocuri special pentru această platformă. Era oarecum destul de greu pentru o consolă să facă faţă, totuşi, concurenţei aduse de terminalele mobile inteligente. Sunt foarte mulţi “gameri” în mişcare care se joacă pe telefon. Jocurile de pe telefoane sunt şi ele foarte avansate, unele dintre ele chiar foarte complexe. Nu vorbim aici de jocuri gen Candy Crush sau Angry Birds, deşi cu siguranţă şi ele au contribuit foarte mult la declinul pieţei de console de gaming portabile în general. În plus, Nintendo s-a confruntat şi cu o concurenţă puternică din partea celor de la Sony cu a lor Play Station Vita.

 

Se pare însă că renunţare la Wii U nu vine aşa de la sine. Compania japoneză a prezentat deja Switch, o unitate portabilă de gaming care poate fi conectată la un televizor, devenind astfel consolă „de sufragerie”, şi care ar urma să fie lansată în luna ianuarie.

 

Πηγή: theverge