Nintendo va dezvolta o aplicatie Mii pentru smartphone-uri

15

Nintendo a fost o companie foarte retincenta cu privire la dispozitivele mobile, dar acest lucru pare sa se schimbe. Directorul companiei a dezvaluit ca firma lucreaza la o aplicatie care sa le permita utilizatorilor sa isi foloseasca avatarurile Mii si in afara jocurilor si a retelei sociale dedicate, Miiverse.

 

“Va fi distractiv pentru jucatori sa isi poata folosi avatarurile Mii ca pictograme pentru social media. In prezent dezvoltam o aplicatie care sa permita utilizatorilor sa faca acest lucru”, a continuat oficialul. Aplicatia va fi lansat oficial mai tarziu in acest an, iar in prezent nu exista alte detalii. Nu este clar ce retele sociale va suporta aplicatia si nici cu ce platforme mobile va fi compatibila.

 

Este de notat ca aceasta aplicatie nu pare ca va fi complexa – este departe de a folosi intreaga arhiva si toate posibilitatile pe care le-ar putea oferi Nintendo, insa este un semn ca firma incepe sa fie mai flexibila in privinta platformelor mobile, asa cum se intampla cu companiile concurente. In timp ce Microsoft are serviciul Smartglass, iar Sony permite streaming-ul de jocuri PlayStation pe anumite dispozitive mobile, Nintendo nu a facut prea multe pe acest front.

 

Este adevarat ca in 2012 Nintendo a lansat aplicatia Pokedex pentru iOS si recent s-a aliat cu dezvoltatorul de produse mobile din Japonia, Gungho. Parteneriatul cu firma japoneza urmareste crearea unei versiuni care sa aiba la baza jocul Puzzles & Dragons, dar sa fie un titlu din seria Mario Bros. Totusi, este de notat ca viitorul titlu va ajunge pe consolele Nintendo 3DS, nu pe smartphone-uri.

 

Interesul Nintendo pentru dezvoltarea de aplicatii mobile a mai fost exprimat la inceputul acestui an. Este clar, insa, ca in afara de aplicatii, Nintendo nu urmareste sa dezvolte jocuri pentru smartphone-uri, ci jocuri compatibile cu propriile console, mai ales recent a lansat o noua versiune de consola Nintendo 3DS, in varianta portabila, in America de Nord. Mai este de notat ca, desi directorul companiei, desi rezervat cu privire la dispozitivele mobile, recunoaste ca popularitatea smartphone-urilor creste.

 

Πηγή: The Verge