Nintendo TVii se va lansa pe 8 decembrie in Japonia si in 2013 in SUA si Europa

29

Nintendo a anuntat ca TVii, ghidul TV multimedia al consolei Wii U, se va lansa in Japonia odata cu inceperea comercializarii consolei, adica pe 8 decembrie. In Europa si Statele Unite, doritorii vor trebui sa astepte pana in 2013 pentru a avea acces la serviciu. Nintendo TVii iti va procura datele din Rovi G-Guide si le va permite celor care se joaca pe consola sa parcurga listele folosind GamePad-ul.

La inceputul acestei luni, compania a anuntat ca lansarea TVii va fi amanata pana in decembrie si nu va putea coincide cu lansarea consolei Wii U in America. Totusi, lansarea a fost mutata din nou pentru Europa si America, urmand sa aiba loc in 2013. Utilizatorii japonezi, vor putea, insa, sa se bucure de noul serviciu incepand cu 8 decembrie.

Una dintre facilitatile pe care Nintendo le include, si pentru care utilizatorii vor trebui sa plateasca,  este capabilitatea GamePad-ului de a servi drept telecomanda in cazul serviciului TVii. Doritorii care doresc sa aiba un controller care sa aiba functie dubla vor trebui sa plateasca in plus 100 de yeni (1.22 dolari americani). Este o taxa suplimentara surprinzatoare, dar exista numerosi pasionati de jocuri care platesc zeci de dolari pentru a putea sa urmareasca anumite programe pe Netflix sau Xbox 360, asadar pretul celor de la Nintendo nu este atat de mare.

In prima saptamana de la lansare consola Wii U s-a vandut in 400.000 de exemplare, Nintendo obtinand suprematia in fata Microsoft in ceea ce priveste cele mai multe console vandute intr-o singura luna. Microsoft a detinut acest titlu timp de 20 de luni prin vanzarea consolelor Xbox.

 

Sursa: SlashGear