Nikon DF, noul DSLR full-frame, mai mic, mai usor si cu aspect vintage

  37

  Nikon a anuntat noul DSLR cu acelasi sensor full-frame (36 x 23.9 mm) de 16.2MP ca D4, cu viewfinder de la D800 si cu lentile vechi de mai bine de jumatate de secol, toate combinate intr-un body usor, mic si retro. Este vorba de noul Nikon DF.

   

  Dupa speculatiile lansarii unei camere compacte cu senzor full-frame, asemanator cu Sony A7, Nikon a depasit zvonurile si a lansat un DSLR cu un design clasic, precum cele produse in anii ’70-’80. Noul DF este un DSLR profesional, nu mai mare decat o camera obisnuita, care cantareste 710g, in comparatie cu D4 care cantareste 1180g.

   

  Noul DSLR este compatibil cu lentilele Nikon de dinainte de 1978. Datorita unei parghii demontabile, poti atasa la DF lentile clasice non-Ai, ca cele din 1959, fara convertor. Pentru focusarea manuala, exista un contor full-aperture pentru fiecare lentila, iar viewfinder-ul este aceeasi luminoasa, clara prisma pe care o gasesti si la D800. Partea superioara a camerei este formata dintr-un cadran solid din metal (disponibil in variantele argintiu sau negru) care incorporeaza setarile pentru viteza, ISO de pana ala 12.800, exponometrul si declansatorul.

   

  Nikon DF costa 2750 euro, iar in pret este inclusa si o versiune in editie speciala a popularului obiectiv Nikon de 50mm. Nu in ultimul rand, design-ul noului Nikon DF satisface trendurile si combina caracteristicile tehnice pe care le stapanesc profesionistii, cu aspectul old-school, vintage care atrage priviri si care iti da aerul unui fotograf profesionist, chiar daca stii ca inca mai ai multe de invatat.

  Πηγή: stuff