Network One Distribution a lansat prima tableta romaneasca cu Windows 8

26

Compania de distributie de produse electro-IT Network One Distribution (NOD), care detine brandul propriu de electronice Serioux, a lansat prima tableta romaneasca cu sistem de operare Windows 8, modelul SW 971TAB.

Terminalul dispune de ecran multi-touch cu diagonala de 24,63 cm (9,7 inci), rezolutie 1024 x 768 pixeli, procesor Intel Atom de 1,6 GHz, capacitate de stocare interna pe SSD (Solid State Drive) de 32 GB si camera frontala de 1,3 megapixeli. Tableta costa circa 2.000 de lei.

“Tableta poate fi utilizata atat de consumatorii individuali, care au nevoie de functionalitati ca browsing, vizionare de filme sau fotografii, cat si de clientii corporate care au nevoie de compatibilitate integrala a sistemului de operare Windows 8 pe un dispozitiv portabil”, se arata intr-un comunicat al NOD.

NOD estimeaza vanzari de 45.000 de tablete Serioux pana la finalul anului. In ultimul trimestru al anului trecut, compania a vandut 15.000 de unitati.

“Suntem mandri sa avem prima tableta romaneasca cu Windows 8. Aspectul local este foarte important pentru noi, la Microsoft Romania. In paralel, lucram cu dezvoltatorii software locali pentru a imbogati Windows Store cu aplicatii romanesti relevante, prin intermediul carora utilizatorii romani au acces la continutul si experientele preferate. Din cele 40.000 de aplicatii din Windows Store, peste 100 sunt create de dezvoltatori romani si cu siguranta ca nu ne vom opri aici”, a declarat Tudor Galos, Consumer Marketing Manager la Microsoft Romania.