NetCamp 2012

28

Netcamp 2012 a prezentat, astazi, o serie de evenimente pentru antreprenorii online si pentru dezvoltatorii de aplicatii mobile si web. La a 6-a editie, NetCamp, a fost prezentat de Cristian Manafu de la Evensys si s-a desfasurat la JW Marriott din capitala, pe parcursul intregii zile.

Evenimentul de anul acesta a fost impartit, in prima parte a zilei,  in doua conferinte: Despre puterea antreprenoriatului online si Noile oportunitati ale internetului.

Cei care au deschis sesiunea au fost Sergiu Biris, manager la Trilulilu si Alexis Bonte, CEO Erepublika.com, care au spus ca Zonga reprezinta, la momentul actual, una dintre cele mai bune platforme pentru achizitionarea si stocarea muzicii, traficul de date fiind gratuit. Produsul Zonga ruleaza servicii cloud, iar producatorii vor sa-l faca disponibil si pe Windows 8.

Din punct de vedere al aplicatiei, vrem sa oferim cate un update la fiecare doua saptamani, sa dezvoltam pe cat mai multe platforme, precum si sa-l facem disponibil pentru Windows Phone 8, in special pentru noile Lumia, pentru care si lucram de zor”, a declarat Biris.

Urmatorul invitat a fost Mihai Sfrijan, producator si designer King.com, care, dupa cum stim, a avut profit, in urma recentului joc lansat in App Store, de 1 milion de dolari in 41 de zile. “Un milion de dolari poate fi egal cu zero. Nu ne da pe spate; de ce sa nu facem 100 de milioane de dolari?”, a declarat acesta. Tot el a mai spus ca “Zynga se afla intr-o scadere dramatica pentru ca s-au invatat sa copieze”. Sfrijan este de parere ca au cea mai buna echipa de marketing din Romania, numai de pe urma aplicatiilor pentru Facebook scotand un profit de 500.000 $ zilnic. Totodata, se lauda cu un trafic de 500.000 de utilizatori pe Facebook, inregistrat ieri, 21 noiembrie.

Ovidiu Paraschivescu, Team Leader Applications la Vodafone, a oferit consultanta despre cum pot fi monetizate aplicatiile mobile. De asemenea, a vorbit si despre “aplicatiile utilizate cel mai des de romani, conform statisticilor, si anume Vreme>> si Taxi>>”. Acestea sunt disponibile, momentan, pe tablete si smartphone-uri, urmand ca, pe viitor, sa fie folosite pe orice alt telefon din Romania. Interesant este faptul ca utilizatorii beneficiaza de net gratuit, in momentul in care s-au urcat intr-un taxi comandat prin aplicatia numita, StarTaxi oferind HotSpot WiFi mobil. De asemenea, aplicatiile sunt disponibile pentru orice retea, chiar daca sunt sustinute si preinstalate de Vodafone pe smartphone-urile lor.

netcamp

Printre invitati au mai fost:

George Lemnaru, care si-a contruit notorietatea cu ajutorul jocului Erepublik, a prezentat noul proiect Car Town, un joculet de masini, cu care vrea sa ajunga la o cifra de afaceri de 5 milioane de euro, in trei ani.

Kaloyan Kanov, manager marketing la Nokia, a prezentat, pe scurt, proaspat lansatul Lumia 920, cat si un program interesant: 99$ pentru membership, in schimbul caruia primesti tool-uri si servicii in valoare de 1.500$. “Am dezvoltat 120.000 de aplicatii de Windows Phone”, a mai spus acesta.

Teodor Cimpoiescu, director Kaspersky Romania si Bulgaria, a evidentiat “greseala” pe care a facut-o compania adresandu-se mult timp specialistilor IT, prin interfata complicata si terminologia folosita in antivirus. Astfel, a tinut sa arate ca un produs eficient nu este neaparat si bine vandut daca nu se tine seama de utilizatori.

Vlad Stan, fondator Geekcelerator, a sustinut una dintre cele mai puternice cuvantari, microfonul folosindu-I mai mult pentru coregrafie. Acesta a subliniat importanta echipei din spatele proiectului, nevoia unei gandiri globale si mai ales necesitatea “fail-urilor”, fara de care antreprenorii/dezvoltatorii pot fi catalogati ca fiind doar norocosi.

 Zoli Herczeg, manager Microsoft. “La categoria dispozitive, suntem pe val, deoarece am lansat Windows 8 si, implicit, Windows Phone 8. Cu 30 de euro, cumperi update pentru Windows 8”, a declarat Zoli.

In a doua parte a zilei, au avut loc o serie de microevenimente:

  • Start-Up Now!, unde participantii pot invata cum se transforma o simpla idee intr-un adevarat proiect web, sub indrumarea unor cunoscuti antreprenori online.
  • MobileDev, o mica sesiune in care actualii dezvoltatori de aplicatii mobile ofera cele mai noi informatii si prezinta inovatiile tehnologice din domeniu.
  • We Work Web, unde se discuta noutati, idei si opinii cu mari profesionisti ai comunitatii web din Romania.

Participarea la eveniment a fost gratuita, insa numai pe baza unei invitatii.  Ca parteneri ai organizarii acestui eveniment, Evensys s-a bucurat de sprijinul Nokia, Microsoft, Vodafone, Kaspersky, Ursus si Simplus.