NASA Mars Trek iti permite sa te plimbi pe Planeta Rosie similar Google Earth

23

Serviciile Google Earth si Street View pe care le ofera gigantul motoarelor de cautare sunt cu siguranta unelte foarte utile pentru cei care calatoresc. Practic, acestia se pot plimba virtual prin locurile pe care vor sa le viziteze. Acum, cei de la NASA au dezvoltat un sistem similar numit Mark Trek, iar utilizatorii se pot plimba virtual pe Planeta Rosie.

 

Imaginile folosite pentru a crea harta interactiva Mars Trek au fost suprinse de rovere sau sonde in diverse misiuni. Harta se poate explora atat in format 2D cat si in format 3D. Desigur, nu vor exista imagini detaliate cu craterele, insa utilizatorii pot folosi optiunea de zoom pentru a vedea mai de aproape si pot sa schimbe si perspectiva din care privesc.

 

Unele locuri de pe Marte sunt marcate, iar cei care navigheaza harta pot da click pe ele pentru a obtine detalii. Optiuni ca Layers si Bookmarks vor ajuta utilizatorii sa aiba o experienta mai bogata si le vor evidentia locuri de pe Marte care au un istoric si sunt cunoscute (cum ar fi locul in care a amerizat roverul Curiosity). Un aspect inedit este ca utilizatorii pot si sa descarce fisiere STL pentru a printa modele 3D.

 

Harta NASA Mars Trek poate fi accesata aici.

 

Πηγή: Engadget