NASA lucreaza impreuna cu Rusia pentru construirea unei noi statii spatiale

22

NASA va colabora cu Rusia pentru a construi ISS 2.0, dupa ce fondurile pentru statia spatiala existenta se vor epuiza in 2024. Informatia a fost oferita de Russia Today si de agentia de stiri rusa TASS.

 

Roscosmos, agentia spatiala din Rusia, a amenintat luna trecuta ca va folosi modulele rusesti integrate in ISS pentru construirea unei platforme proprii dupa 2024, insa se pare ca acum s-a ajuns la ideea unei colaborari. Atat NASA cat si Rusia cauta participanti si din alte state, dar si din industria privata, si exista zvonuri ca s-ar putea alia chiar si pentru o misiune pe Marte.

 

Publicatiile rusesti noteaza ca anuntul a fost facut in cadrul unei conferinte de presa care a avut loc recent, dupa lansarea unei misiuni de un an care va avea loc la bordul Statiei Spatiale Internationale. Reprezentantul Rusiei in cadrul evenimentului de lansare a misiunii a precizat ca: “Ne-am inteles ca Roscosmos si NASA sa lucreze impreuna intr-un program care sa vizeze viitoarea statie spatiala. S-au dat informatii si cu privire la zvonurile legate de o posibila misiune pe Marte, intrucat oficialul rus a declarat: “Aria noastra de cooperare va fi planeta Marte. Vom discuta cum putem folosi mai eficient resursele, finantele si vom stabili date de timp pentru a ne distribui eforturile si a nu lucra de doua ori acelasi lucru.

 

Deocamdata, NASA nu a facut niciun fel de anunt oficial in acest sens. Ramane de vazut cum va evolua situatia.

 

Πηγή: Engadget