MyFord permite acum soferilor sa-si deblocheze masina electrica si sa evalueze cat de bine conduc

19

In ultimele luni, atat Hyundai cat si Volvo au lansat aplicatii pentru smartwatch care sa permita proprietarilor sa controleze functiile vehiculelor direct de pe incheietura mainii. Acum, se pare ca si Ford a decis sa intre pe acest segment de piata.

 

Recent, compania a adus o actualizare aplicatiei MyFord (disponibila atat pe iOS cat si pe Android Wear) care a introdus optiunea de a permite soferilor sa-si porneasca masinile electrice sau sa primeasca detalii cu privire la gradul de incarcare al bateriei. Tot din aplicatie, soferii pot sa dea drumul la aer conditionat, pot sa blocheze si sa deblocheze masina si pot sa primeasca indicatii care sa ii duca in locul in care este parcata masina.

 

Noua versiune a MyFord introduce, insa, si o optiune foarte interesanta de scor personal al soferului. Facilitatea evalueaza cat de bine conduce soferul ghidandu-se dupa variabile care tin de consumul de combustibil, distanta parcursa si cat de eficient stie conducatorul sa accelereze sau sa franeze. Cu cat utilizatorii aplicatiei vor aduna mai multe frunze verzi, cu atat inseamna ca ei conduc mai bine.

 

Proprietarii de autoturisme Ford C-MAX Energi, Ford Focus Electric sau Ford Fusion Energi care detin si un Apple Watch sau un smartwatch cu sistem Android Wear pot sa descarce noua versiune a MyFord din magazinele online dedicate sistemelor de operare.

 

Πηγή: Engadget