Muzica celor de la AC/DC va fi disponibila in sfarsit in iTunes

15

Formatia AC/DC a semnat un acord cu Apple pentru ca muzica lor sa fie comercializata in magazinul online iTunes.  Ani la randul, AC/DC a refuzat sa incheie o astfel de intelegere, iar acum 2 ani chiar si-au exprimat clar dispretul fata de serviciul celor de la Apple.

“Poate sunt doar de moda veche, dar  acest iTunes va ajunge sa ucida muzica, daca nu este administrat cu grija”, a declarat Brian Johnson pentru Reuters, in anul 2008. Membrul formatiei AC/DC a continuat, referindu-se la iTunes: “Acest lucru este… un monstru”, “ma ingrijoreaza. Si sunt sigur ca fac acest lucru din interesul de a face profit cat mai mult posibil. Hai sa punem problema asa… cu siguranta nu fac asta din dragoste, acest aspect trebuie exclus din start”.

“Cine are voie de AC/DC cand exista alte formatii rock?”, ar spune unii. Totusi, AC/DC a decis sa intre in jocul Apple si sa inceapa lupta pentru download-uri. Daca formatia a inregistrat deja melodiile, este foarte posibil ca acestea sa fie deja disponibile in iTunes. AC/DC are un palmares de 16 albume de studio, 4 albume live si 3 albume Best Of  din care utilizatorii vor putea alege. Asta inseamna ca se poate cumpara multa muzica, pentru o taxa de 99 de lire sterline.

Formatia AC/DC a vandut mai bine de 200 de milioane de albume si nu a mai lansat niciun material de studio din 2008. Ultima inregistrare in studio, “Black Ice”, a fost vanduta exclusiv prin reteaua de magazine Walmart din America de Nord.

AC/DC s-a opus foarte multa vreme ca muzica lor sa fie vanduta prin iTunes. Multe formatii le-au luat-o inainte, inclusiv Beatles, ale caror albume au fost oferite publicului iTunes in anul 2010.

 

Sursa: The Inquirer