MSN Messenger se inchide dupa 15 ani de functionare

24

Serviciul MSN Messenger al Microsoft, sau Windows Live Messenger, cum mai este cunoscut, isi va inceta activitatea pe 31 octombrie. Compania a anuntat inca de anul trecut ca incurajeaza utilizatorii sa inceapa sa foloseasca Skype, insa Windows Live Messenger a ramas functional in China. Totusi, chiar si acesti utilizatori vor fi fortati sa foloseasca Skype dupa data de 31 octombrie, cand serviciul se va inchide complet, dupa 15 ani de existenta.

 

MSN Messenger a fost lansat in 1999, ca un rival pentru serviciul AIM al AOL. Cele doua companii si-au disputat acerb suprematia in ceea ce priveste mesageria instant, iar Microsoft chiar a inversat protocoalele de functionare ale AOL pentru a permite logarea in AIM cu contul Windows Live Messenger.

 

De-a lungul timpului, Microsoft a adaugat emoticoane, jocuri care se puteau juca cu prietenii si alte optiuni clientului lor de mesagerie instant. In plus, mai exista optiunea unei atentionari care facea fereastra utilizatorului sa se miste si posibilitatea de a trimite emoticoane uriase.

 

Microsoft a sarbatorit recordurile Windows Live Messenger de-a lungul timpului. Totusi, niversarea de 15 ani de existenta, insa acest moment va marca si sfarsitul acestui serviciu.

 

Iata cateva screenshot-uri care prezinta Windows Live Messenger:

 

msnmessenger5_verge_super_wide

 

msnmessenger4_verge_super_wide

 

messenger9_verge_super_wide

 

Πηγή: The Verge