Mozilla va renunta la tehnologia single sign-on pe 30 noiembrie 2016

57

Mozilla a creat Persona single sign-in pentru a permite utilizatorilor sa se logheze pe site-uri fara sa mai fie nevoie sa isi cupleze conturile cu unele de social media sau sa stocheze local datele parolelor. Totusi, acest sistem nu a prins asa ca firma a decis sa-l suspende.

 

Incepand cu data de 30 noiembrie 2016, toate conturile create prin persona.org vor inceta sa mai functioneze. Proprietarii de site-uri care folosesc sistemul oficial de logare Persona pentru conturile lor vor trebui sa gaseasca o solutie alternativa. Pana la sfarsitul lunii noiembrie, Mozilla va continua sa ofere suport pentru dezvoltatori si va repara eventualele brese de securitate identificate pana atunci. Insa, in afara de aceste doua aspecte, compania nu va mai dezvolta sistemul.

 

Transferul catre alt serviciu va fi unul destul de usor, mai ales ca Persona e un sistem pe baza de e-mail nu de ID si parola. Totusi, inchiderea persona are si o parte negativa, daca ne gandim ca era singurul sistem de logare independent in afara de OpenID.

 

Πηγή: Engadget