Mozilla va oferi o singura versiune Firefox pentru sistemul de operare Windows 8

26

Mozilla va lansa o versiune a browserului Firefox care va rula atat in mediile Metro cat si in cele desktop ale Windows 8. In plus, aceasta versiune va suporta si variantele mai vechi ale sistemului de operare Windows.

In octombrie, Mozilla a lansat o aplicatie prieview a Firefox pentru mediile Metro, dar de atunci nu a mai oferit alte detalii cu privire la acest subiect. Desi acum compania a confirmat ca lucreaza la dezvoltarea unui browser care sa poata rula in mediul Metro, Mozilla nu a dat niciun fel de detalii cu privire la momentul in care aceasta versiune va fi lansata. “Echipa lucreaza la dezvoltarea unui browser pentru mediul Metro, dar deocamdata nu avem date ale unor teste pe care sa le dam publicitatii”, a  declarat un purtator de cuvant al companiei pentru publicatia britanica The Inquirer.

Planul nostru este sa avem o singura versiune Firefox care va oferi utilizatorilor atat experienta unui browser clasic cat si adaptabilitate pentru mediul Metro”, a continuat oficialul Mozilla. Pentru ca firma isi propune sa existe o singura versiune universala a browserului, asta inseamna ca acesta va putea rula atat pe Windows XP, Windows Vista, Windows 7, cat si pe Windows 8.

Sistemul de operare Windows 8 a facut dificila dezvoltarea de browsere web de catre producatori pentru ca exista probleme de adaptabilitate intre interfata de timp Metro si mediul traditional de tip desktop.

 

Sursa: The Inquirer