Mozilla va intrerupe suportul pentru Firefox OS in luna mai

36

Batalia pe care o duc companiile pentru a-si tine pe linia de plutire sistemele de operare este una insemnata. Jolla e una dintre firmele care se afla intr-o situatie nu prea buna, Microsoft nu are nici ea foarte mare succes, iar lista ar putea continua.

 

Spre deosebire de cei de mai sus, se pare ca Mozilla a decis sa adopte strategia opusa si sa mai abandoneze din proiectele companiei care consuma prea multe resurse fara sa aiba succes. Astfel, Mozilla va lansa in luna mai un update si va aduce sistemul de operare Firefox OS la versiunea 2.6. Aceasta versiune va fi si ultima, intrucat dupa actualizare Mozilla va intrerupe suportul pentru produs. Miscarea ar veni ca urmare a faptului ca firma a decis sa-si concentreze eforturile pe dispozitivele de tip IoT.

 

Aplicatiile pentru Firefox OS vor continua sa fie acceptate de companie pentru introducerea in magazinul online pana candva anul viitor. Ramane de vazut cum va evolua situatia, insa e clar ca cei de la Mozilla sunt hotarati sa schimbe strategia.

 

Πηγή: PocketNow