Mozilla transforma browserul intr-o platforma de gaming

19

Planul Mozilla de a transforma internetul intr-o platforma gigant ce poate fi folosita pentru orice nu mai este un secret. Compania isi doreste ca sistemul de operare Firefox sa concureze platformele inchise de mobile de aceea lucreaza la WebGL pentru a aduce grafica 3D in browser si Emscripten, un instrument care compileaza aplicatii C++ in JavaScript pentru o performanta mai mare.

Compania nu isi doreste ca browserul sau sa ofere doar posibiliatea de a rula aplicatii si jocuri simple, ci sa livreze o experienta de gaming autentica. Mozilla a anuntat astazi ca lucreaza cu Epic Games pentru a porta motorul Unreal 3 pe platforma lor. Cu Unreal 3 Mozilla spera sa poata rivaliza performata nativa a unui joc, transformand browserul intr-o platforma pentru jocuri AAA.

Mozilla este optimista insa ar putea intalni probleme la timpul de incarcare al jocurilor. Astfel, in loc de 30 de secunde timp de asteptare pentru incarcarea urmatorului nivel pentru un joc, utilizatorul ar astepta in jur de 30 de minute.

Πηγή: ArsTehnica