Mozilla se pregateste sa lanseze dispozitive Firefox OS pe noi piete

10

Mozilla a anuntat ca in curand ca incepe lansarea unor dispozitive cu sistem de operare Firefox OS si in alte tari ale lumii. Compania a lansat primele smartphone-uri cu Firefox OS, care se numeau ZTE Open si Alcatel One Touch Fire, in iulie 2013. Totusi, aceste dispozitive nu erau disponibile decat la anumite retele de telefonie mobila din Spania, Columbia, Venezuela si Polonia.

Compania nu a oferit o lista clara a pietelor pe care isi propune sa lanseze dispozitive noi, insa a mentionat Grecia, Ungaria, Serbia, Muntenegru, Brazilia si “alte trei piete din America Latina”. Noile smartphone-uri ale Mozilla vor rula cel mai recent sistem de operare Firefox OS (versiunea 1.1) care aduce imbunatatiri la nivelul performantei si functii noi ca suport MMS. De asemenea, smartphone-urile curente vor primi si ele in curand o actualizare catre versiunea 1.1 a Firefox OS.

Cat despre strategia Mozilla cu privire la platforma Firefox OS care se bazeaza pe limbajul de programare HTML 5, lucrurile nu s-au schimbat prea mult – compania inca tinteste catre noii clienti abia intrati in lumea smartphone-urilor, mai ales in ceea ce priveste pietele in curs de dezvoltare.

“Continuam sa imbunatatim Firefox OS pentru a livra cea mai buna experienta pentru oamenii din toata lumea care isi cumpara pentru prima data un smartphone. Abia asteptam sa primim feedback  in legatura cu noile lansari ale dispozitivelor Firefox OS”, a declarat un oficial al Mozilla.

 

Πηγή: Mashable