Mozilla lanseaza Firefox 18 pentru PC si actualizeaza aplicatia pentru Android

13

Mozilla a lansat versiunea cu numarul 18 a browserului web Firefox pentru sistemele desktop. De asemenea, compania a actualizat si versiunea mobila pentru sistemele Android a browser-ului.

Firefox 18 este mai rapid si mai sigur. Rapiditatea poate fi remarcata mai ales in versiunea pentru sistemele desktop, iar compania sustine ca aceasta versiune va face jocurile si aplicatiile sa ruleze mai repede. Aplicatia pentru Android a fost  imbunatatita la nivelul optiunii de cautare si s-au adaugat avertizari pe care utilizatorii le vor vedea daca viziteaza site-uri care pot aduce probleme de securitate.

Firefox 18 pentru sistemele desktop contine un nou compilator Java numit Ionmonkey. Potrivit Mozilla acesta va avea  ca efect faptul ca aplicatiile si jocurile vor rula cu 25% mai rapid. Utilizatorii de sisteme Mac vor gasi in noua versiune a Firefox si suport pentru ecranele de tip Retina, element care ar trebui sa faca redarea de jocuri si filme mai placuta. Totusi, Mozilla nu a oferit niciun fel de fotografii pentru a sublinia diferenta.

Utilizatorii de Android vor beneficia de sugestii de cautare, precum si o cautare mai rapida, odata cu instalarea noii versiuni a browser-ului. Aceste optiuni sunt facultative, dar compania sustine ca daca utilizatorul isi da acordul pentru ele, facilitatile vor fi livrate prin intermediul unei conexiuni sigure. Cel mai de apreciat sunt, insa, avertizarile de securitate pe care utilizatorii de Android le vor primi atunci cand sunt expusi atacurilor malware sau site-urilor suspectate ca fac phishing.

 


Sursa: The Inquirer