Mozilla elimina o parte din mesajele publicitare din Firefox

27

Fie ca folositi sau nu Firefox, Mozilla a venit cu un anunt: compania retrage mesajele publicitare din pictogramele care se afiseaza atunci cand utilizatorii deschid o fila noua. Cei de la Mozilla sustin ca miscarea vine dintr-o mai buna intelegere a nevoilor utilizatoilor care isi doresc continut relevant si atractiv si ca spatiul rezultat din eliminarea mesajelor publicitare va fi folosit tocmai in acest scop.

 

Totusi, oficialii firmei au anuntat ca schimbarea nu se va petrece peste noapte. Mozilla inca trebuie sa onoreze intelegerile pe care le are cu anumiti parteneri care au cumparat publicitate, deci va inchide aceste acorduri pe parcursul urmatoarelor cateva luni. Tot oficialii au continuat si au spus ca, desi advertisingul e o industrie foarte interesanta si benefica, deocamdata nu se mai potriveste ci ceea ce doreste compania.

 

Mozilla va incerca sa experimenteze in viitor in ceea ce priveste mesajele publicitare. Deocamdata nu este clar ce va presupune acest nou model de publicitate non-intruziva pentru utilizatori.

 

Πηγή: Engadget