Mozilla adauga o integrare Facebook browserului Firefox 17

19

Mozilla a lansat versiunea cu numarul 17 a browserului Firefox care include o integrare Facebook.  Actualizarea este una obisnuita, intrucat Firefox se imbunatateste o data la 6 saptamani. Update-ul include o repararea unor brese si asigura o performanta mai buna. Integrarea cu reteaua sociala Facebook va permite ca utilizatorii sa vada postarile de pe Facebook fara a fi nevoiti sa deschida un tab separat pentru acest lucru.

Potrivit companiei, integrarea care poarta denumirea de social side bar, face parte dintr-o platforma ce va fi integrata in browser si care va suporta si alte retele sociale in viitor. Mozilla sustine ca doritorii pot experimenta noua integrare instaland Firefox 17 si vizitand pagina web a aplicatiei Facebook Messenger pentru Firefox. De asemenea, ei vor trebui sa sincronizeze contul de Facebook cu browserul.

Desi Mozila a afirmat anterior ca va inceta lansarea de actualizari pentru clientul de mesaje Thunderbird, compania a lansat totusi un update care introduce un nou buton de meniu si posibilitatea de a personaliza interfata programului. De asemenea, firma a declarat ca va mai lansa un update care va imbunatati securitatea Thunderbird, ca repara din defecte si va include noi optiuni dezvoltate incepand cu prima parte a anului 2012.

Referitor la viitoarele integrari cu retelele sociale in interiorul Firefox, Mozilla nu a numit clar site-urile care vor permite utilizatorilor sa vada postarile fara sa deschida un tab nou, dar a declarat ca spera ca acest tip de sistem “sa devina un standard al socializarii pe web”.  Totusi, utilizatorii care prefera browserul Firefox tocmai pentru ca acesta nu este produs de o imensa corporatie multinational care bombardeaza clientii cu tot felul de continut, ar putea sa fie nemultumiti de adaugarea noii integrari Facebook.

 

Sursa: The Inquierer