Motorola si Google, in proces cu Microsoft

15

 

Google a cumparat, in acest an, Motorola Mobility, pentru 12,5 miliarde de dolari, motivul gigantului IT fiind portofoliul urias de patente si brevete detinut de smartphone-uri si tablete.

Motorola cere de la Microsoft 4 mld. de dolari anual pentru licentierea patentelor sale wireless si video, conform publicatiei Reuters. Microsoft, in schimb, sustine ca Motorola nu merita decat 1 milion de dolari pe an. Apple argumenteaza si ei ca Android este o copie fidela a iOS, sistemul lor de operare. In acest caz, Microsoft spunce ca detine patente care acopera multe dintre facilitatile oferite de Android.

Microsoft a anuntat ca implica si Google in procesul pentru incalcare de brevet, pe care l-a intentat celor de la Motorola. Supararea celor de la Microsoft este ca Android de la Google foloseste o metoda de a obtine o functie legata de bazele de date.

In procesul care a avut loc la Seattle intre cei doi giganti, Google si Mtotorola ii cer judecatorului sa pastreze secretul cu privire la situatia financiara a amandurora.

Daca Motorola are castig de cauza, atunci Google echilibreaza balanta puterii cu Microsoft si Apple, companii ce vor obligate sa plateasca sume consistente pentru patente. Acest lucru i-ar putea forta la o licentiere de brevete intre toti producatorii de software sau de gadgeturi.

Reprezentantii Microsoft si Google nu au facut comentarii asupra subiectului.