Motorola proiecteaza un smartphone Google cu nume de cod X

34

Motorola, companie detinuta de Google, lucreaza la un dispozitiv “sofisticat” misterios care este programat sa intre pe piata (atat in magazinele fizice cat si in cele virtuale) in 2013.

Potrivit Wall Street Journal, Mountin View spera ca gadgetul va implementa mai bine sistemul de operare Android pentru a putea concur cu gama de produse din aceeasi categorie de la Apple. Dispozitivul este numit printr-un nume de cod, “X phone”, si are ca obiectiv sa se diferentieze de competitori, declara Dennis Woodside, unul dintre oficialii Motorola, pentru publicatia Wall Street Journal.  Compania “a investit intr-o echipa si o tehnologie care va face ceva diferit fata de toate abordarile de pana acum”, a continuat Woodside. De asemenea, acesta a mai adaugat ca “in timp ce Motorola a traversat perioade dificile, are suportul unuia dintre investitorii Google care detine resurse pentru a face lucruri mari”.

Proiectul X phone este, se pare,  coordonat de Lior Ron, un fost manager comercial al Google, specializat in cartare. Deloc surprinzator, proiectul a intampinat dificultati in implementarea unor tehnologii ca optimizarea saturarii culorilor si posibilitatea de a surprinde imagini panoramice.

Totusi, o parte dintre aceste optiuni au micsorat autonomia bateriei sau au fost deja incorporate in alte produse similare de pe piata, cum ar fi iPhone 5. Alte probleme semnalate au avut in centru folosirea display-urilor flexibile si materiale ca ceramica, ce avea scopul de a face dispozitivul mai rezistent la socuri.

Cu toate acestea, Motorola planuieste sa imbunatateasca viitorul dispozitiv cu recent achizitionata tehnologie Viewdle – un producator de software capabil sa recunoasca imagini si gesturi – dar sa pastreze data de lansare a misteriosului produs pentru 2013.

 

Sursa: TGDaily