Motorola Mobility : Concedieri, restructurari si schimbari de directie

16

 

 

 

Cu un bilant deloc de invidiat, paisprezece din ultimele sale saisprezece trimestre fiscale soldandu-se cu pierderi, Motorola se afla intr-un impas pe care Larry Page, noul director executiv, doreste sa-l depaseasca. Aceste masuri vizeaza concedierea a 4000 de persoane, care reprezinta o cincime din numarul total de angajati, revizuirea organizarii ierarhice interne, care se va solda cu concedierea a 40 de procente din numarul actual de vicepresedinti, si inchiderea unei treimi din facilitatile de cercetare, dezvoltare si productie. Aceste masuri vor afecta atat cele trei sedii din Statele Unite, cat si pe cel din Beijing.

 

Odata cu aceste masuri, compania intentioneaza sa revizuiasca si planurile de dezvoltare si lansare a terminalelor si tabletelor. Intr-un interviu acordat celor de la Bloomberg de catre Dennis Woodside, directorul diviziei de terminale mobile, a afirmat ca, in cursul anului trecut, compania a lansat 20 de terminale Android, ceea ce este “prea mult”. Conform noilor planuri, compania ar urma sa lanseze un numar mai mic de produse, ceea ce va permite o concentrare mai buna asupra dezvoltarii si promovarii produselor.

 

HTC, unul dintre principalii rivali ai companiei pe piata terminalelor mobile Android, a anuntat si el la inceputul acestui an o reorientare similara catre un portofoliu mai mic dar mai coerent de produse, masura ale carui beneficii au intarziat insa sa se concretizeze pana acum.

Sursa: wall-street