Motorola lanseaza Moto G, un smartphone Android accesibil

33

Pentru 13 zile, smartphone-ul Google Nexus 5 a fost fara indoiala cel mai bun dispozitiv Android, tinand cont de raportul calitate-pret. Totusi, Motorola (parte a Google) pare sa ii fi furat acest titlu, intrucat compania a lansat smartphone-ul Moto G.

 

Moto G ruleaza sistemul de operare Android 4.3, este dotat cu un ecran de 4.5 inci si cu un procesor quad-core de 1.2 GHz. In plus, dispozitivul beneficiaza de o capacitate de stocare de 8 GB si o camera foto de 5 megapixeli. Toate aceste specificatii nu par sa detroneze capacitatile Nexus 5. Totusi, acest lucru se schimba cand afli pretul de comercializare al Moto G. Smartphone-ul costa 179 de dolari la liber, in varianta cu memorie interna de 8 GB, si 199 de dolari in varianta cu memorie interna de 16 GB. Acest pret este cu mult mai mic decat cel al Nexus 5 sau al oricarui alt competitor direct de pe piata.

 

Desigur, pretul scazut aduce si dezavantaje, asa cum se poate banui. Astfel, nu exista specificatii despre compatibilitatea cu conexiunea 4G/ LTE, ceea ce inseamna ca cea mai rapida conexiune la internet de care vor beneficia utilizatorii va fi cea HSPA+. Acest lucru este un punct negativ destul de mare, mai ales ca Lumia 625, care are un pret apropiat, reuseste sa introduca si acesta optiune.

 

De asemenea, Moto G nu este complet personalizabil, la fel camodelul Moto X care se comercializeaza doar in Statele Unite. Moto G beneficiaza de un pachet de doar 19 carcase pentru spatele dispozitivului. Ramane de vazut daca acest model de smartphone va fi un succes sau nu, mai ales tinand cont de competitia acerba de pe piata.

 

Πηγή: Engadget