Motorola cumpara 3D Systems pentru a construi smartphone-uri modulare Ara

13

Atunci cand Motorola a inceput sa isi concentreze eforturile pe dezvoltarea conceptului de smartphone modular pornit de la Phoneblocks a oferit o sugestie industriei de profil – Google este foarte serioasa in ceea ce priveste intentiile de a extinde personalizarea dispozitivelor.

 

Totusi, ideea radicala a constructiei unui smartphone modular are nevoie de o companie la fel de radicala. Tocmai de aceea, Motorola a cumparat 3D Systems. Cele doua firme au incheiat un acord multi-anual, iar Motorola considera ca 3D Systems o poate ajuta sa construiasca “fabrica viitorului”. Astfel, intelegerea ar urma sa ajute Motorola sa asigure un proces complet de fabricatie in cadrul Proiectului Ara.

 

Ca parte a intelegerii incheiate intre cele doua companii, 3D Systems va trebui sa creeze “posibilitati de printare (n.r – 3D) pe mai multe materiale, inclusiv cele conductoare si functionale” (n.r – de exemplu baterii), pentru a putea construi modulele pentru smartphone. Acest lucru va ajuta Motorola sa tina pasul cu potentiala cerere pentru smartphone-urile Ara.

 

Desigur, toate lucrurile mentionate mai sus se vor intampla doar daca cei de la 3D System vor reusi sa construiasca o asemenea facilitate. Si, mai ales daca vor putea demonstra ca aceasta este functionala si sustenabila.

 

Πηγή: Engadget