Monstri adusi in viata cu ajutorul animatiei si a unui telefon [video]

24

Ce se intampla cand desenele animate fac parte din realitate? Iese ceva numit “Aug(De)mented Reality”, un proiect facut de artistul Marty Cooper, care aduce in peisajele urbane creaturi old-school desenate.

 

Tehnica lui Cooper se bazeaza pe desenarea pe iPhone si pe foi de plastic utilizare de animatorii clasici, gaseste locul unde sa apare creaturile, deseneaza zeci de cadre pentru a se potrivi scenei, face poze si le lipeste astfel incat rezultatul pare mai real si mai amuzant decat ceea ce este de fapt in scenele respective.

 

In animatie, aceasta tehnica de stop-motion descrie realitatea augmentata, iar interactiunile nu se pot reproduce si edita decat prin efecte digitale. Mai simplu, in viata reala nu vei vedea un monstrulet simpatic sarind pe clatitele pe care urmeaza sa le mananci, dar cu siguranta este mai amuzant sa vezi asta decat sa te uiti in ceafa celui din fata ta.

 

Priviti clipul de mai jos pentru a va amuza si poate veti fi impulsionati sa va modificati si voi realitatea, imaginativ cel putin. Dar nu exagerati, ca halucinatiile nu mai sunt amuzante.

 

 

Chiar daca nu va pricepeti sa creati realitate augmentata, deja exista suficiente dispozitive care adauga ceva peisajului real, care intercaleaza imagini fictive intre ochii tai si scena propriu-zisa. Cam asta face si tehnologia Google Glass care iti afiseaza informatii pe lentilele ochelarilor, fara a modifica orizontul tau vizual. Evident, aceste dispozitive care lucreaza cu realitatea augmentata nu sunt la fel de interesante ca animatiile lui Marty Cooper care sunt deja o arta. 

 

Acum cateva zile Google Glass i-a cerut tenismenului Roger Federer, de 17 ori campion Grand Slam, sa foloseasca Glass intr-un meci amical cu actualui lui antrenor, fost numar 1 mondial, Stefan Edberg. Astfel, fanii acestui sport au putut vedea o alta perpectiva a elegantei tenisului, eleganta specifica lui Federer. Privit din ochii lui Roger Federer, tenisul nu mai pare atat de natural si fascinant, ci mai degraba iti provoaca dureri de cap vazand efortul depus. Cu toate astea, merita vazut clipul, nu pentru Google Glass pe care nu o sa pui ochii prea curand, ci pentru a vedea cum doua elite ale tenisului se distreaza pe teren.

 

Πηγή: engadget