Monitoarele Asus certificate pentru emisie redusa de lumina albastra

38

ASUS a anuntat ca 26 de monitoare au fost certificate de TÜV Rheinland pentru emisia redusa de lumina albastra. Cele mai noi monitoare ASUS beneficiaza de patru reglaje pentru filtre, reducand emisia de lumina albastra cu pana la 70%.

 

Intreaga serie de monitoare Ultra-Low Blue Light este conceputa sa reduca emisia de lumina albastra si palpairea ecranului pentru o experienta confortabila de utilizare. TÜV Rheinland este o organizatie profesionala, recunoscuta la nivel mondial, pentru testarea monitoarelor.

 

Noile monitoare dispun de patru setari diferite pentru filtrul de lumina albastra. Nivelul 1 este conceput pentru navigarea pe internet si reduce emisia de lumina albastra cu 20%, cu o minima alterare a culorii. Nivelul 2 este recomandat pentru vizionare de clipuri video si fotografii, reducand emisia de lumina albastra cu pana la 30%. Nivelurile 3 si 4 reduc emisia de lumina albastra cu 50%, respectiv 70%, pentru perioadele lungi de citit si de activitate in medii slab iluminate. Utilizatorii pot accesa aceste moduri cu ajutorul unui meniu intuitiv, afisat pe ecran.