Modificarea Yahoo Mail criticata aspru de utilizatori

25

Recent, Yahoo a sarbatorit 16 ani de existenta cu introducerea unei schimbari majore care, se pare, nu a fost primita deloc bine de catre utilizatori. Principala nemultumire a fost eliminarea tab-urilor care permitea sortarea diferitelor foldere sau moduri de vizualizare.

Pentru a-si exprima nemultumirile, utilizatorii au luat cu asalt blogul si contul de Twitter al Yahoo. Printre problemele subliniate s-a aflat si un nou sistem de plata care elimina, pentru utilizatorii actuali, privilegiile POP3 de care beneficiau. In plus, nici spatiul de stocare de 1 TB nu a fost primit pozitiv, iar multi il pun sub semnul intrebarii din cauza eliminarii multor unelte care permiteau organizarea acestui spatiu. Alti utilizatori s-au plans de momente in care sistemul de mesagerie devine nefunctional sau chiar golirea completa a folderului Inbox, ca urmare a implementarii incorecte a noului sistem de redirectionare (n.r – forward) al mailurilor.

La toate aceste probleme, Yahoo a raspuns, asa cum obisnuieste, cu un mesaj care nu ofera solutii si pare superficial. “Va multumim pentru feedback-ul oferit in legatura cu functia tab a Yahoo Mail. Tinem foarte mult la parerea pe care utilizatorii o au despre Yahoo si ne imbunatatim constant produsele. Schimbarile recente aduse Yahoo Mail sunt un pas important catre o versiune moderna si mai personalizabila. Recunoastem ca acest lucru inseamna o schimbare foarte mare si tinem cont de parerile utilizatorilor pentru a aduce imbunatatiri.”

Acest mesaj sugereaza, insa, o altfel de atitudine. E ca si cum oficialii Yahoo ar recunoaste ca stiau ca modificarile nu vor fi bine primite si acum incearca sa ofere un mesaj standardizat care sa atinga, superficial, nemultumirile exprimate. Daca firma va continua aceasta politica, este posibil ca o parte dintre utilizatori sa migreze catre alte servicii de mesagerie, similare Yahoo. Unul dintre utilizatori chiar atrage atentia printr-un tweet: “Daca mi-as fi dorit ca Yahoo sa arate ca Gmail as fi facut schimbarea (n.r. – catre Gmail). Acum cativa ani”.

 

Πηγή: The Inquirer