Modelele Google Pixel au fost lansate oficial: ataca iPhone

37

Google a dezvăluit în cadrul unui eveniment special modelele smartphone Google Pixel și Pixel XL, două telefoane care atacă supremația iPhone și aduc o experiență mai bună pentru fanii  Android, dar care concurează la preț cu modelele Samsung sau LG, nu se mai diferențiază de vârfurile de gamă la acest capitol. Google nu va mai produce niciun smartphone Nexus. HTC produce telefoanele pixel, dar această informație nu este confirmată oficial, cei de la Google au spus explicit că este “hardware făcut de ei”.

 

Pe lângă design-ul realizat de Google, Android 7.0 Nougat, focusul este evident pe noul asistent digital, rebotezat acum Google Assistant. Practic, o variantă modernizată pentru Google Now, care are acces la multe dintre aplicațiile și datele tale personale, uneori mă gândesc dacă are vreun rol practic. Desigur, pentru cei care nu au cu cine vorbi este un companion excelent.

 

Procesorul Google Pixel este Qualcomm Snapdragon 821, quad-core, cu 4GB de RAM LPDDR4, stocare internă de 32GB sau 128 GB, USB Type-C, mufă de căști 3.5 mm jack. Modelul mic are ecran de 5 inch, AMOLED Full HD, cel mare urcă la 5.5 inch cu rezoluție 2560×1440 pixeli. Bateria la cel mic este 2.770 mAh, la cel mare 3.450 mAh.

 

Camera foto Google Pixel este de 12.3 megapixeli și a luat scorul de 89 pe DxOMark, în acest test a învins practic toate camerele foto de pe smartphone, inclusiv iPhone, S7 Edge, HTC 10 sau Xperia X Performance. Asta nu înseamnă că fiecare cumpărător va face poze mai bune cu ea, ci doar cei care se pricep la fotografie.

 

Pozele sunt stocate acum în Google Cloud, iar compania va oferi spațiu nelimitat de-acum pentru posesorii Pixel. Asistentul digital poate găsi pozele după dată și le aduce imediat pe display. Asistentul urmărește discuțiile SMS, Whatsapp sau alte aplicații și poate interveni să sugereze restaurante, durata drumului sau altele asemenea.

 

Prețul începe Google Pixel în SUA de la 649 dolari, versiunea cu ecran de 5 inch și 32GB, în Europa este 759 euro. Google Pixel XL este 769 dolari în SUA, 899 euro în Germania. Mi se pare o greșeală, dar vor spune probabil că prețul crește datorită taxelor din Europa.

 

Specificații Google Pixel

Sistem de operare: Android 7.0 Nougat
Ecran: AMOLED de 5 / 5,5 inchi
Camere foto: pe spate de 12,3 MP, pe față de 8 megapixeli
Procesor: Qualcomm Snapdragon 821
RAM: 4GB
Stocare: 32 GB / 128 GB
Dimensiuni Pixel: 5,66 x 2,74 inch
Dimensiuni Pixel XL: 6,09 x 2,98 inch
Culori: Argintiu, Negru, Albastru
Baterie: 2.770 mAh / 3.450 mAh
Conectivitate: LTE 4G, Wi-Fi 802.11, Bluetooth 4.2
Porturi: USB-C, Slot nano SIM, 3.5 mm jack
Materiale: Aluminiu anodizat, Corning Gorilla Glass 4