Mitsubishi lucreaza la un display de tip holograma

59

Mitsubishi lucreaza la dezvoltarea unui sistem care sa permita proiectarea de imagini in aer. Compania spera sa poata comercializa inventia la timp pentru Olimpiada din Tokyo care va avea loc in 2020.

 

Pentru a construi acest sistem, firma foloseste doua tipuri de tehnologie optica: un separator de raze care care divide fotonii in lumina reflectata si transmisa si o foaie retro-reflectiva care trimite lumina exact pe traiectoria pe care a venit. Prin aranjarea acestor elemente cu ajutorul unui display, imaginea va parea ca pluteste in aer. Pentru a decoperi cum trebuie calibrate aceste elemente, Mitsubishi a creat un program de simulare optica ce permite proiecta unei imagini cu diagonala de 56 de inci care se afla la 1 metru distanta de separatorul de raze. Compania spune ca principala problema cu acest gen de tehologie este ca oamenii nu sunt obisnuiti sa-si focuseze privirea pentru imagini aflate pur si simplu in aer.

 

Mitsubishi sustine ca acest gen de tehnologie ar putea fi folosita pentru proiectarea de imagini pe suprafete mari si ar putea permite, de asemenea, si comunicarea la distanta in marime naturala. Ramane de vazut cum va dezvolta compania acest sistem inovator si daca el va fi gata pana in 2020.

 

Πηγή: Engadget