Ministerul Educatiei Nationale si Samsung Romania deschid competitia Smart Classroom in Iasi

24

Proiectul inovator Smart Classroom, dezvoltat de Ministerul Educatiei Nationale impreuna cu Samsung Electronics Romania, va fi implementat in Iasi, in urma unei competitii locale intre licee. Astfel, elevii ieseni vor putea motiva, intr-un mod creativ, de ce liceul lor merita sa castige competitia pentru a fi dotat cu o clasa digitala Smart.

 

Proiectul educational Smart Classroom face parte din cadrul parteneriatului incheiat in iunie 2013 intre Ministerul Educatiei Nationale si Samsung Electronics Romania. Acest acord are drept principal scop sustinerea tinerei generatii in dobandirea si perfectionarea abilitatilor digitale necesare in viitoarea lor cariera profesionala. Prin dotarea liceelor cu echipamente IT de ultima generatie, elevii si profesorii vor avea acces la solutii de invatare performante care vor usura procesul de predare-invatare si il va face mai atractiv.

 

Elevii ieseni sunt provocati sa-şi dovedeasca creativitatea si abilitatile digitale printr-un film de doua minute. Filmul va ilustra motivul pentru care liceul in care invata trebuie sa beneficieze de o solutie completa destinata invatamantului digital – Smart Classroom. 

 

Pentru a aduce clasa Smart in liceul lor, elevii ieseni trebuie sa trimita un clip creativ de doua minute in care sa motiveze de ce Samsung ar trebui sa creeze o clasa smart in scoala respectiva. Odata creat, filmul va fi uploadat pe Youtube. in continuare, pentru a valida inscrierea in competitie, concurentii trebuie sa inscrie filmul in aplicatia dedicata de pe pagina Samsung Trends of Tomorrow, tab-ul SMART CLASSROOM, prin simpla introducere a adresei/ link-ului de Youtube dedicat filmului. 

 

Materialele inscrise in competitie vor fi jurizate, iar clipul castigator va fi cel care acumuleaza cele mai multe voturi.  in procesul de jurizare vor fi considerate: numarul de Like-uri primite pe Facebook de fiecare film  inscris (in proportie de 25%), numarul de vizualizari obtinute pe Youtube (25%), precum si votul din partea juriului oficial (Samsung, autoritatile locale implicate – 50%).

Termenul limita de inscriere in concurs a materialelor video este 29 noiembrie 2013. Perioada de votare pentru publicul larg este 13 noiembrie – 9 decembrie 2013. Autoritatile implicate vor juriza inscrierile in data de 10 decembrie 2013, liceul castigator fiind anuntat pe 11 decembrie 2013, alaturi de un clasament al liceelor calificate in competitie.