Miele a lansat gama de plite cu inductie care elimina riscul arderii mancarii

125

Miele a lansat o noua gama de plite numita TempControl. Aceste plite au senzori incorporati in ecranul de ceramica si asigura o temperatura potrivita pentru gatit. Gama TempControl este compatibila cu toate tipurile de oale si tigai electroconductoare.

 

Problema temperaturilor fluctuante, fie ca este vorba de o plita conventionala sau una pe inductie, este una comuna atat bucatarilor profesionisti, cat si amatorilor. Daca temperatura nu este scazuta la timp, mancarea se poate arde cu usurinta. Lucrurile stau altfel cu TempControl: senzorii detecteaza caracteristicile materialului si temperatura tigaii. Apoi, temperatura este reglata automat pentru a se asigura ca produsele sunt gatite la o temperatura uniforma si constanta, indiferent daca tigaia e acoperita sau nu. Tot ce trebuie sa faca utilizatorul este sa selecteze unul dintre cele trei nivele de temperatura. Nivelul 1 pastreaza temperatura la 160°C si este ideal pentru a gati oua, peste si majoritatea produselor congelate. Friptura este cel mai bine preparata la nivelul 2, la o temperatura de 200°C. Gatitul la won si chiar prepararea clatitelor necesita o temperatura mai mare. In acest caz este recomandat nivelul 3 (220°C). Plita emite un semnal sonor cand este atinsa temperatura pentru un nivel selectat.

 

TempControl nu are nevoie de oale, tigai speciale sau orice alt accesoriu. Sistemul regleaza automat temperatura in functie de tipul de oala sau tigaie. Functia Keep warm Plus permite reincalzirea usoara a alimentelor sau pastrarea calda a acestora. De asemenea, noile plite cu inductie sunt surprinzator de simplu de utilizat: dupa pornire, inelul TempControl este selectat prin alegerea nivelului adecvat. Nu este necesara reglarea manuala a temperaturii. Odata cu unitatile TempControl, Miele introduce o noua interfata de utilizare numita SmartSelect. Comenzile de operare apar in culoarea galben pe un ecran negru clasic de sticla ceramica. Ca alternativa, alte doua modele vor avea comenzile in culoarea alba (SmartSelect White). Culoarea ecranului ceramic pentru aceste modele este un modern negru grafit.

 

Noile plite cu inductie TempControl dispun de o gama intreaga de caracteristici care au trecut testul timpului pe alte modele de plite Miele. De exemplu, fiecare model are o zona PowerFlex alaturi de inelul TempControl. Aceasta caracteristica permite combinarea a doua inele pentru a forma un inel mare sau o zona dreptunghiulara pentru o caserola.

 

Toate modelele TempControl au functia Miele smart Con@ctivity 2.0: in combinatie cu o hota pentru gatit corespunzatoare, extractia aerului este ajustata automat pentru ce se gateste pe plita. Acest lucru asigura un micro-climat placut in bucatarie, iar persoana care gateste poate acorda toata atentia sa asupra preparatului, fara a fi nevoie sa isi faca griji pentru nivelul de ventilatie.

 

Plitele TempControl vor aparea pe piata in aprilie 2016, in mai multe dimensiuni si versiuni. Consumatorii pot alege dintr-o gama intre 75 si 90 cm latime, inclusiv modele pentru instalarea culorii pentru blat.