Microsoft vrea să scoată Command Prompt din Windows 10

28

Se pare că Microsoft vrea să taie orice legătură cu străvechiul MS DOS şi renunţă la utilitarul Command Prompt. Acesta este încă destul de folositor. Sunt destul de multe aplicaţii care execută comenzi prin Command Prompt, dar Microsoft nu vrea să se mai lucreze cu el. Cel puţin asta înţelegem din ultimele informaţii ajunse pe internet.

 

Ultima versiune Insider Preview a lui Windows 10 pentru PC (Build 14971) vine fără Command Prompt, utilizatorii fiind mânați către Windows PowerShell. Microsoft i-a alocat şi scurtătură rapidă pe tastatură (tasta Windows + X), deoarece compania consideră că PowerShell este mult mai bun decât Command Prompt.

 

Chiar dacă vor încerca să tasteze “cmd” în caseta “Run”, se va deschide PowerShell. Command Prompt nu este scos, însă definitiv, acesta existând încă în Windows 10, doar că este ascuns. Cei care vor dori să mai lucreze cu Command Prompt, o vor putea face schimbând comanda pentru scurtătura Win + X, din PowerShell, în Command Prompt, la Settings > Personalization > Taskbar şi să aleagă “Off” la opţiunea “Replace Command Prompt with Windows PowerShell”. Sfatul a venit de la Dona Sarkar, şefa programului Windows Insider.

 

Πηγή: blogs.windows