Microsoft va retrage Messenger in martie si va indemna utilizatorii sa foloseasca Skype

13

Microsoft a trimis un e-mail  catre cei mai mult de 100.000.000 de utilizatori ai aplicatiei de mesaje instant Messenger. E-mailul a fost trimis pentru a anunta ca, incepand cu 15 martie 2013 Messenger nu va mai fi disponibil. De asemenea, compania va indemna utilizatorii sa foloseasca Skype.

Aceasta schimbare era de asteptat inca din martie 2011 cand Microsoft a cumparat Skype pentru 8.5 miliarde de dolari. Dupa data de 15 martie 2013 aplicatia Messenger nu va mai fi functionala decat in China.

Microsoft incurajaza utilizatorii sa foloseasca Skype logandu-se cu ajutorul conturilor Microsoft, acelasi procedeu ca in cazul logarii cu ID-ul de Messenger. Este de notat ca toate contactele utilizatorilor vor fi in continuare disponibile pentru chat si apeluri video pe Skype, exact asa cum erau si pe Messenger.

Anterior, Microsoft a promis ca va retrage Messenger in primul trimestru al anului 2013, dar data exacta s-a aflat abia acum. Utilizatorii de Messenger vor putea sa isi transfere toate contactele catre contul de Skype, astfel incat sa poata lua legatura atat cu prietenii de pe Skype cat si cu prietenii pe care ii aveau pe Messenger.

 

Sursa: SlashGear