Microsoft va lansa Visual Studio pentru Mac-uri

36

Microsoft nu a fost niciodată mai deschisă către alte platforme. Într-o eră în care câştigi mai mult dacă eşti prezent pe mai multe platforme software şi hardware, Microsoft încearcă să profite din plin. Am văzut astfel de decizii de mai multe ori în ultimii ani.

 

Microsoft a lansat mai multe aplicaţii şi servicii pentru platformele software rivale, a adus alte servicii produse de rivali pe Windows, iar acum mai trimite o unealtă extrem de importantă pe platformele Mac de la Apple.

 

Este vorba de Visual Studio, cea mai importantă unealtă Windows (până acum) de a produce aplicaţii pentru calculator şi servicii web. Este extrem de ciudat pentru că această unealtă a fost creată de Microsoft pentru ca programatorii să creeze aplicaţii şi servicii compatibile cu platformele Windows. Să încurajezi un creator de aplicaţii Windows să folosească un Mac sună cel puţin ciudat şi suprinzător.

 

Versiunea pentru Mac va putea fi folosită, evident, nu pentru a crea aplicaţii pentru Windows, ci pentru iOS, Android sau Mac OS, cu ajutorul Xamarin. Mai mult, atât utilizatorii de PC cât şi cei de Mac vor putea lucra la acelaşi proiect fără să fie nevoie de maşini separate. Să zicem că doi programatori au calculatoare diferite, unul cu Windows, iar celălalt un Mac. În prezent, pentru a putea lucra amândoi la acelaşi proiect în Visual Studio, cel cu Mac avea nevoie obligatori de o maşină Windows, fie că vorbim despre un calculator fizic sau de un soft pentru virtualizare.

 

Se pare că utilizatorii cu Mac vor putea descărca pentru prima dată Visual Studio pentru dispozitvele Apple cu ocazia conferinţei Microsoft Connect ce va începe pe data de 16 noiembrie. Va fi vorba deocamdată de o versiune preview, deci cu limitări. Se aşteptă ca versiunea finală să fie lansată anul viitor.

 

Πηγή: engadget