Microsoft va inceta suportul pentru Windows 8 si Windows 7.5 in cea de-a doua parte a lui 2014

10

De-a lungul timpului, Microsoft a fost destul de transparenta in ceea ce priveste sustinerea versiunilor mai vechi ale sistemelor de operare Windows, obisnuind sa ofere utilizatorilor suport de lunga durata. Totusi, se pare ca Windows Phone va fi o exceptie, intrucat compania a decis sa abordeze strategie mai directa: a postat un tabel pe site-ul oficial in care explica care va fi momentul in care va inceta suportul pentru Windows Phone 8 si Windows 7.5.

In total, fiecare sistem de operare va primi 18 luni de suport, iar numaratoarea inversa a inceput deja, intrucat aceste sisteme de regasesc deja pe diverse dispozitive. Suportul pentru Windows Phone 8 va inceta primul, pe data de 8 iulie 2014, urmat de Windows Phone 7.5 “Mango”, al carui suport va inceta pe data de 9 septembrie 2014.

Utilizatorii care au achizitionat un dispozitiv prin intermediul unui contract de 2 ani vor putea, totusi, sa-si cumpere atunci alte gadget-uri. Cei care au smartphone-uri ce ruleaza sistemul de operare Windows Phone 7.8 nu vor putea, insa, sa faca un upgrade catre Windows Phone 8.

 

Πηγή: Engadget