Microsoft va dezvolta smartphone-uri care vor detecta dispozitia utilizatorului

16

Microsoft lucreaza la o noua tehnologie de smartphone-uri care ar putea detecta dispozitia utilizatorului si ar putea partaja informatia pe retelele de socializare.

Conform unor documente de research Microsoft descoperite de Techworld Australia, compania ar experimenta cu o noua tehnologie bazata pe “mood sensors” care pot detecta cum te simti. Tehnologia numita MoodScope ar permite utilizatorilor sa impartaseasca informatii legate de starea lor de spirit direct pe retelele de socializare.
Noua tehnologie ar putea masura stari ca cea de tensionare, fericire, suparare, plictiseala, sau chiar stres sau bucurie.

Surse din industrie raporteaza ca Microsoft a construit deja prototipul care ar putea reda starea de spirit cu o precizie de 66 la suta. La aceasta cifra s-a ajuns printr-un studiu la care au participat 32 de respondenti iar nivelul de acuratete a noului sistem a ajuns la 95% la doar 2 luni dupa inceperea experimentului.

Microsoft a declarat ca detectia starii sufletesti ar putea fi integrata si in alte servicii, imbunatatind recomandarile pentru aplicatiile de video si muzica ca Netflix sau Spotify.

Πηγή: Mashable