Microsoft urmează să adauge un touchpad virtual pentru tabletele cu Windows 10

26

Windows 10 a fost proiectat de la bun început ca platformă universală, aşa că pe PC şi tabletă arată foarte asemănător. Acum însă, cei de la Microsoft şi-au dat seama că utilizatorii de tablete simt lipsa unui mouse.

 

Astfel, compania a creat un touchpad asemănător celor de la laptop-uri, dar virtual, care va fi afișat pe ecranele tabletelor. Touchpad-ul este inclus în cea mai nouă ediţie de Preview pentru insiders și va putea fi testat de către toți utilizatorii de tablete cu Windows 10.

 

Această funcţie este asemănătoare cu cea care adaugă pe ecran o tastatură și este adresată în special celor care se conectează cu tabletele la ecrane mai mari. Direct pe tabletă, acest touchpad nu va avea mare utilitate pentru că ocupă destul de mult spaţiu pe ecran. În plus Windows 10 are modulul de tabletă, care schimbă modul de interacţionare cu ea.

 

Această funcţionalitate poate fi testată chiar acum de cei care sunt înscrişi în programul Windows Insiders. Rămâne de văzut când va fi făcută disponibilă și publicului larg. Este posibil să fie lansată abia în martie, odată cu update-ul Creators Edition.

 

 

Πηγή: theverge