Microsoft Surface Pro – mai mult un laptop decat o tableta

18

Pentru entuziastii Surface Pro de la Microsoft asteptarea a luat sfarsit. Tableta ajunge in magazinele din Statele Unite si Canada incepand cu 9 februarie. Cu toate ca mai sunt cateva zile pana la lansarea oficiala, Surface Pro a primit deja zeci de review-uri de la site-urile de specialitate.

Tableta care ruleaza Windows 8 nu are un design cu mult diferit fata de predecesoarea sa Surface RT. Cu aceleasi linii simple, Surface Pro este construita dintr-un material foarte durabil denumit VaporMG si este disponibila doar pe negru. Singura diferenta estetica vizibila este pozitionarea cooler-elor pe lateralele tabletei, Microsoft folosind ventilatia periferica. Tableta are un hardware de laptop, cu o autonomie a bateriei destul de slaba si un ecran tactil stylus de 10 inch cu o rezolutie de 1,920 x 1,080. Cateva dintre specificatiile care ar trebui mentionate ar fi procesorul  Intel Core i5-3317U de 1.7GHz, portul USB 3.0, Bluetooth 4.0. Costul unei tablete Surface Pro va fi de 899 dolari.

Opiniile reviewerilor au fost impartite, unii dintre ei laudand noul device Microsoft dar cei mai multi criticand hibridul tableta-laptop. Prea grea sau prea putin ergonomica pentru a putea concura cu iPad sau alte tablete care ruleaza Android, Surface Pro este de fapt in competitie cu laptopurile si ultra book-urile care ruleaza sistemul de operare Windows.

The Verge spune despre Surface Pro ca este prea mare, prea groasa si mult prea dependenta de incarcator pentru a fi o tableta competitiva. In acelasi ton, TechCrunch si ArsTehnica sustin ca Surface Pro este excelenta daca este privita ca un laptop. Engadget critica felul in care pot fi vizualizate fotografiile, contrastul neputand fi ajustat.

Pentru mai multe detalii puteti vizualiza clipul de mai jos.

Sursa: The Verge, TechCrunch, Engadget, ArsTechnica