Microsoft si-a prezentat noua consola Xbox One [video]

19

Compania americana a prezentat oficial consola next-gen, Xbox One. Microsoft nu a facut doar un teaser precum rivalii de la Sony ci au scos-o la vedere, ne-au aratat-o din cap pana in picioare si i-au dezgolit toate cele, in afara de pret si data lansarii.

Xbox One se bazeaza pe un procesor AMD cu opt nuclee dar nu este mentionat cipul responsabil cu grafica. Probabil este tot o solutie AMD dar, ramane de vazut. Celelalte organe interne sunt memoria RAM de 8GB, HDD-ul ce ofera 500GB spatiu de stocare si unitatea optica BLU-ray/DVD.

Conectivitatea este asigurata prin WiFi, porturile USB 3.0 si HDMI. Xbox One se aliniaza tendintelor actuale si suporta redarea de continut la rezolutie 4K. Iesirile pentru sisteme audio 7.1 nu mai sunt de mult o noutate, dar le punem, sa fie acolo.

Odata cu lansarea consolei, Redmond a prezentat si accesoriile esentiale pentru buna functionare a cutiei X, noul controller-ul si Kinect-ul reinventat.

Noua mansa vibreaza din butoanele trigger, are un nou design pentru mini-joystick-uri analogice si are atasat un acumulator de dimensiuni mai mici decat predecesoarea.

Kinect-ul noului Xbox One a primit o camera de 1080p cu senzor de miscare, primeste comenzi vocale si pricepe gesticularile utilizatorilor. Senzorul de miscare este capabil sa proceseze un volum de 2Gb/s si este capabil sa inregistreze miscarile a sase jucatori.

Consola va fi lansata anul acesta. Data exacta si pretul nu au fost anuntate inca.

Πηγή: gsmarena