Microsoft se gandeste serios la un pachet Office pentru Linux

    6

    Daca zvonurile se confirma, avem un mesaj pentru Microsoft: “Cam tarziu”. Deja sunt destule pachete open source, gratuite care au acoperit gaura lasata de aplicatiile Microsoft cand vorbim despre tranzitia Microsoft-Linux. Mai mult decat atat, cum poate Microsoft concura cu aplicatii oferite gratuit si care nu creaza documente 100% compatibile cu suita MS Office.

    Michael Larabel, entuziast al ecosistemului open source, sustine ca a primit informatiile din surse sigure, informatii potrivit carora Microsoft se gandeste sa ofere suita Office utilizatorilor de distributii Linux. Sursa lui Larabel i-a dezvaluit cele de mai sus in timpul Free Open-Source Developers’ European Meeting 2013 si l-a informat ca portarea ar putea fi pregatita pentru lansare in 2014. Desi Larabel este catalogat ca sursa de incredere, pana la o declaratie oficiala a celor de la Microsoft, el ne sfatuieste: “asteptati si veti vedea“. Un MS Office pentru Linux ar putea fi o pierdere de timp pentru Microsoft, dar patrunderea in ecosistemul Android este o cu totul alta poveste.

    Alegerea unei distributii Linux si renuntarea la Windows, cere pasiune si mult timp liber, in timp ce Androidul se afla pe majoritatea dispozitivelor mobile si s-ar impaca de minune cu “experienta” de utilizare facila, oferita de Microsoft.

    Sursa: engadget.com