Microsoft retrage aplicatiile alternative Snapchat din WP Store

28

Microsoft elimina alternativele Snapchat din Windows Phone store dupa ce s-a dovedit ca acestea nu respecta siguranta utilizatorilor, chiar daca unele dintre ele imbunatateau serviciului Snapchat. 

 

Actiunea Microsoft vine in urma identificarii catorva dezvoltatori care au creat servicii compromitatoare securitatii utilizatorilor. Anumiti experti in securitatea informatica au descoperit ca plaftorma (API) Snapchat este mult prea permisiva cu aplicatiile neoficiale, iar acum Snapchat planuieste chiar sa blocheze conturile acelor utilizatori care continua sa foloseasca alternativele third-party neautorizate.

 

Microsoft a comunicat ca retragerea aplicatiilor este o masura luata in urma cererii Snapchat. Serviciul inca nu are o aplicate oficiala disponibila pentru Windows Phone, ceea ce inseamna ca utilizatorii WP nu vor mai avea nicio posibilitate sa acceseze Snapchat de pe telefonul lor.

 

Snapchat nu renunta definitiv la aplicatiile alternative serviciului oficial, insa momentan lucreaza la un kit de dezvoltare care sa elimine problemele de securitate care pot aparea in aplicatiile third-party.

 

Πηγή: theverge