Microsoft renunta la Windows Live Messenger in favoarea Skype

17

Microsoft va retrage clientul de mesagerie instant Windows Live Messenger, inlocuindu-l cu Skype. Cativa apropiati ai companiei au confirmat ca Windows Live Messenger va fi retras in urmatoarele luni si  in loc va aparea o integrare Skype. In ultimele luni Microsoft a incurajat utilizatorii sa migreze catre Skype, utilizand o integrare a acestuia in cadrul Windows Live Messenger. Astfel, 80 de procente dintre mesajele instant trimise pe Skype puteau fi administrate cu ajutorul Windows Live Messenger.

Compania va anunta curand retragerea din sistemele e operare a clientului de mesaje, posibil chiar in aceasta saptamana, spun zvonurile. Aceasta miscare urmeaza eforturilor Skype de a lega conturile utilizatorilor Microsoft cu conturile de logare Skype, ca pregatire pentru retragerea globala a Windows Live Messenger.

Utilizatorii care folosesc Skype 6.0 pentru sistemele Mac si Windows sunt acum intampinati cu mesaje care ii indeamna sa se logheze folosind conturile lor de Microsoft sau Facebook. Deocamdata, Microsoft nu a facut nicio declarative oficiala in legatura cu acest subiect.

 

Sursa: The Verge