Microsoft renunta la serviciile lui Stephen Elop

25

Microsoft anunta ca va renunta la serviciile lui Stephen Elop, fostul CEO Nokia, actual vicepresedinte executiv al departamentului de produse si servicii Microsoft.

 

Stephen Elop este considerat pionul Microsoft care a fortat Nokia sa renunte la divizia responsabila cu proiectarea si productia unora dintre cele mai apreciate mobile. Acesta a incheiat acorduri de utilizare exclusiva a sistemului de operare Microsoft Windows pe smartphone-urile Nokia si a facilitat tranzactia in valoare de 7,2 miliarde de Dolari, incheiata in aprilie 2014.

 

Dupa un an si doua luni de colaborare nu tocmai fructuoasa, Microsoft anunta ca Stephen Elop va fi liber de contract la finalul unei perioade de tranzitie. Atributiile acestuia vor fi preluate de Terry Myerson, actualmente director al diviziei Windows. Eliberarea din functie a lui Elop a fost anuntata simultan cu decizia companiei de a infiinta un singur departament responsabil de Windows si dispozitive Microsoft. Noul departament se va numi Windows and Devices Group si va fi condus de Myerson.

 

Windows Phone ocupa in prezent locul trei global in topul sistemelor de operare pentru mobile, cu un procent de 2,7%, doar fiindca altele nu exista. Potrivit unei analize publicate de IDC, in trimestrul unu 2015, Android ramane lider incontestabil cu o cota de 78% si este urmat de iOS cu 18,3%.

 

Πηγή: microsoft