Microsoft raspunde partial amenintarilor Google. Isi actualizeaza aplicatia YouTube

11

Astazi cei de la Microsoft ar fi trebuit sa retraga aplicatia YouTube pentru Windows Phone deoarece nu se ridica la inaltimea standardelor Google. Compania din Redmond a hotarat ca este mai civilizat sa asculte sfaturile Google decat sa-i lase utilizatorii WP fara YouTube.

Cei de la The Verge au reusit sa ii smulga Microsoft-ului o declaratie in care se mentioneaza ca actualizarea ia in considerare solicitarile Google de saptamana trecuta si rezolva problemele raportate. Google se arata ingrijorata de restrictionarea continutului video si de accesul offline la continut. Microsoft a colaborat cu Google pe parcursul dezvoltarii acestei actualizari si doreste sa ofere o aplicatie care sa avantajeze partenerii, clientii si furnizorii de continut si, nu in ultimul rand, cele doua companii.

In realitate, Google era nemultumita de lipsa reclamelor din aplicatie si a functiei de download. De aici lucrurile se complica in privinta reclamelor, iar actualizarea nu face altceva decat sa inlature optiunea de download. Neconcordanta intre declaratiile si actiunile Microsoft sunt primele semne ale unei confruntari a celor doi giganti. Majoritatea serviciilor Google sunt oferite gratuit si au la baza un pachet bogat de optiuni, iar beneficiile materiale sunt obtinute din reclame. Daca Microsoft ii ataca astfel, Google ar putea raspunde violent pentru a preveni crearea unui precedent.

Πηγή: theverge