Microsoft pregateste o aplicatie de scanare 3D pentru Windows Phone

14

In sfarsit Microsoft ne arata ceva promitator. In cadrul evenimentului TechFest, compania din Redmond a prezentat cateva tehnici de scanare 3D.

Unele implica folosirea Kinect-ului, altele necesita utilizarea unui fundal verde pentru crop, dar cea mai interesanta este aplicatia pentru Windows Phone 8 cu ajutorul careia se pot face capturi 3D. Pana acum am vazut pe multe smartphone-uri modul de captura panoramica al imaginilor. Acesta poate a fost gasit interesant de unii utilizatori.

Scanarea 3D functioneaza asemanator cu cea panoramica, doar ca aici telefonul se roteste in jurul modelului si face cateva capturi. Dupa ce ce sunt parcurse cele 360 de grade, imaginile sunt trimise catre serverele Microsoft unde sunt procesate pentru a realiza wireframe-ul (reprezentarea obiectului folosing poligoane) si texture map-ul (pozitionarea imaginilor pe wireframe). Dupa incheierea procesarii, modelul 3D este trimis inapoi catre utilizator si poate fi rotit pe toate partile.

Lasand la o parte personajele din jocuri care ar seamana leit cu cel care le controleaza, ce ar zice domnisoarele daca ar vedea cum le stau hainele fara a parasi confortul locuintei?

Sursa: pocketnow.com